Carafă din argint: istorie, utilizări și modele de lux

Carafă din argint: istorie, utilizări și modele de lux

Carafa din argint este un obiect des întâlnit în casele celor pasionați de vinuri rafinate. Dar utilizările ei nu se limitează doar la servirea vinurilor de colecție. Proprietățile argintului o fac potrivită și pentru alte scopuri. Astfel, există carafe din argint pentru apă, lichior sau carafe folosite pentru decorul interior. 

 

În acest articol ne propunem să facem o incursiune a istoriei acestui obiect din argint elegant și să îți prezentăm motivele pentru care să îl alegi. 

 

Istoria carafei din argint

 

De-a lungul timpului, multe recipiente din argint au fost folosite în special pentru proprietățile antimicrobiene și antiseptice pe care le are acest metal. Știind acest lucru, grecii antici sau romanii preferau servirea băuturilor în vase din argint pentru apă.

 

Nu doar legendele din jurul lui Dionis, înconjurat de carafe de vin și viță-de-vie, ci și dovezile istoricilor atestă că vasele din argint erau folosite pentru purificarea și servirea licorilor de tot felul. 

 

Odată cu trecerea timpului, studiile au confirmat cât de eficientă este această metodă în combaterea bacteriilor comune precum E. coli și S. aureus.

 

Moda secolului VIII, prezentă cu precădere în Franța și Marea Britanie, propunea servirea vinului într-un ulcior din sticlă sau argint. Astfel, pe fiecare masă puteai găsi carafe frumos ornamentate. După Primul Război Mondial, popularitatea vinului a scăzut și odată cu ea și frecvența carafelor în casele aristocraților. 

 

Totuși, cei care încă au păstrat acest obicei erau considerați burghezi, nobili, iubitori de artă și tradiții.

 

Când ai nevoie de o carafă din argint?

 

Suntem de părere că moda revine. Ba mai mult, obiectele clasice din argint masiv nu își vor pierde niciodată valoare și proprietățile pe care metalul prețios le are. O carafă din argint masiv cunoaște mai multe utilizări. Despre ele îți vom vorbi acum.

 

Carafă din argint pentru purificarea și servirea apei

 

Așa cum am spus, recipientele din argint pentru apă sunt recunoscute atât pentru beneficiile asupra sănătății, cât și pentru designul elegant. În plus, vei renunța la alte filtre de apă costisitoare și vei avea siguranța achiziției pe termen lung.

 

Poți fi convins că în zilele toride de vară apa își va avea temperatura optimă, datorită păstrării într-un ulcior din argint.

 

carafa-cu-model-la-baza-intr-un-fundal-turquaz-din-argint-masiv

 

Carafă din argint pentru vin sau lichior

 

Știai că o carafă din argint pentru vin poate fi folosită și ca decantor? Cu puțin timp înainte de a servi vinul, toarnă-l în carafă. Nu doar că vei crea o experiență unică pentru musafiri, dar vă veți bucura împreună de un vin rece. 

 

Curățarea argintului cu bicarbonat este o soluție eficientă la care să apelezi când vrei să îndepărtezi ușor reziduurile depuse.

 

Carafa-de-vin-sau-apa-cu-model-impletit-cu-capac-pe-un-raft-de-sticla

 

Carafă din argint folosită în designul interior

 

Astfel de obiecte din argint pot fi folosite cu succes în designul interior. Atât pentru stilul vintage, cât și pentru altele precum clasic sau contemporan, carafele își găsesc un loc de cinste în casa ta. Așază-le în vitrină, pe rafturile bibliotecii sau transformă-le într-un obiect de decor pentru măsuța din hol.

 

Oricând va fi nevoie, le vei putea folosi în scopuri practice pentru servirea băuturilor într-un mod inedit.

 

carafa-de-vin-sau-apa-model-de-lux-pe-un-raft-de-sticla

 

Modele carafă din argint de lux

 

Vei rămâne surprins să afli câte modele de lux vei găsi în colecția Zillara. Fie că vorbim de cele clasice sau de cele cu dob, carafele din argint surprind prin ornamentele florale sau geometrice. Detalii atent lucrate, forme sublime și o strălucire ieșită din comun. Sunt doar câteva aspecte estetice de care te vei bucura. 

Te-ai gândit vreodată că o carafă din argint poate fi și un cadou fabulos pentru cineva drag? Inspiră-te din modelele de pe site și completează-ți colecția și cu un pahar din argint pentru apă sau un set de pahare cu picior.

 

carafe-din-argint-masiv-modele-de-lux-pe-raft

Distribuie articolul

Loading...