Ce proprietăți are argintul și cum îți influențează viața de zi cu zi?

Ce proprietăți are argintul și cum îți influențează viața de zi cu zi?

De mii de ani, argintul se înscrie în rândul metalelor prețioase. Dar care sunt proprietățile care îl fac să fie atât de valoros? Iar prin valoros, nu ne referim doar la costul pe care acesta îl are în comparație cu alte metale, ci și la beneficiile de care te poți bucura alegându-l. Atât obiectele decorative din argint, cât și bijuteriile, sunt variante care îți permit să îi cunoști farmecul și strălucirea. Despre proprietățile argintului îți vom povesti noi pe îndelete în acest articol. 

 

Care sunt proprietățile argintului?

 

Argintul are atât proprietăți curative, cât și fizice sau chimice. Acest lucru nu este de mirare, având în vedere că utilizările lui sunt dintre cele mai diverse: de la fabricarea instrumentarului medical până la confecționarea bijuteriilor sau tacâmurilor din argint. Mai mult, aceste utilizări au origini bine împământenite încă din Antichitate, ceea ce înseamnă că strămoșii noștri cunoșteau îndeaproape proprietățile argintului. 

 

  1. Argintul are proprietăți antimicrobiene care au capacitatea de a limita dezvoltarea bacteriilor sau a altor microorganisme. De aceea, poate chiar de la bunici, vei auzi obiceiul de a lăsa peste noapte o monedă de argint în carafa de lapte sau de a păstra apa într-o carafă de argint pentru prospețime. 

 

  1. Argintul este recunoscut pentru conductivitatea termică și electrică. De cele mai multe ori, este utilizat în industria electronică pentru fabricarea de circuite și componente electronice datorită capacității sale de a transporta rapid căldura și electricitatea.

 

  1. Argintul este un metal reflectorizant. Nu degeaba vei auzi multe despre strălucirea sa care o întrece pe cea a soarelui. În sens mai practic, argintul este utilizat în producerea oglinzilor și a altor suprafețe reflectorizante, precum telescoapele și lentilele aparatelor foto.

 

  1. Argintul este rezistent la coroziune și oxidare. Cel mai probabil acest lucru îl știi deja dacă ai observat că obiectele și bijuteriile din argint nu oxidează în contact cu factorii externi. Mai mult, rezistența sa îl face potrivit pentru confecționarea tacâmurilor, veselei sau a altor obiecte din argint pentru casă. 

 

Iar proprietățile argintului nu se sfârșesc aici! Continuă să citești!

 

Cum îți influențează proprietățile argintului viața de zi cu zi?

 

Argintul are proprietăți terapeutice care îți reglează starea emoțională și anihilează energiile negative. Există terapeuți care recomandă purtarea bijuteriilor din argint tocmai din acest motiv. Iar desigur, atunci vei avea un motiv în plus să te simți mai bine când toți ceilalți le vor admira.

 

Desigur că proprietățile terapeutice ale argintului pot fi valorificate și în alt mod, iar aici vorbim despre obiectele din argint masiv. Fie că alegi obiecte din argint masiv pe care să le folosești în bucătărie, obiecte decorative din argint sau obiecte personale, precum o cutie de bijuterii sau o oglindă, eleganța argintului te va însoți la orice pas. În același timp, vei simți cum atmosfera din locuința ta se schimbă și capătă și un aer mai rafinat, chiar aristocrat. 

 

1

 

Cum începi să te bucuri de proprietățile argintului? 

 

Cu un click pe www.zillara.ro ești cu un pas mai aproape de a descoperi proprietățile obiectelor din argint. Adăugăm în lista noastră și o frumusețe aparte pe care aceste obiecte o au, alături de funcționalitatea multora dintre ele. 

 

Iar dacă ești în căutarea unui cadou special și inedit, tot pe site vei găsi răspunsul. Recent am lansat o colecție fabuloasă de cadouri pentru botez. Dar aceasta este altă poveste, cea a unei amintiri atemporale pe care să i-o oferi micuțului tău.

 

Distribuie articolul

Loading...