Cu ce se curăță argintul ușor și rapid? 3 trucuri pe care trebuie să le știi

Cu ce se curăță argintul ușor și rapid? 3 Trucuri

Strălucirea argintului este inconfundabilă. În razele soarelui, argintul poate reflecta peste 90% din spectrul luminii. Iar dacă acest lucru nu te fascinează, unicitatea obiectelor din argint o va face. Dacă și-au găsit deja un loc în casa ta, probabil te-ai întrebat până acum cum se curăță argintul. Dacă vrei să îi păstrezi luciul acela magnific cât mai mult timp, urmează sfaturile noastre despre cum să cureți argintul.

 

  1. Cum pregătești o soluție de curățat argintul cu bicarbonat?

 

O soluție de curățat cu bicarbonat pentru argint te poate salva atunci când tacâmurile din argint (insert link) preferate își pierd din strălucire. Amestecă o cantitate dublă de bicarbonat cu o parte de apă și vei obține o soluție de curățat argintul. Aplică pasta pe vesela din argint (insert link) pe care vrei să o cureți sau pe bijuterii și las-o să se usuce. Clătește apoi și lustruiește argintul cu o cârpă din microfibră. 

 

  1. Cum cureți argintul cu săpun?

 

Adaugă într-un vas cu apă călduță câteva picături de săpun lichid de vase, amestecă și lasă setul acela de pahare de argint(insert link) din vitrină timp de 5 minute la înmuiat. Poți folosi un burete pentru a îndepărta petele, dar ai grijă să eviți curățarea argintului cu partea abrazivă, altfel riști să îl zgârii. Clătește și lustruiește seturile din argint după ce se usucă. 

 

  1. Alte soluții pentru curățat argintul

 

Fie că alegi una dintre cele 2 variante de curățarea argintului, fie că apelezi la pasta de dinți, o soluție de curățat argintul pe bază de ulei de măsline și zeamă de lămâie sau bicarbonat cu oțet, te vei bucura mai mult timp de obiectele din argint. Chiar și cutiile de bijuterii din argint (insert link) pot fi curățate astfel. 

 

Cum să previi oxidarea argintului?

 

Un vechi proverb spune că este mai bine să previi decât să tratezi, iar argintul nu face abstracție de la regulă. Pentru a evita ca argintul să oxideze este indicat să îți păstrezi bijuteriile sau obiectele din argint ferite de căldură sau umiditate. Cei doi factori vor grăbi procesul de oxidare a argintului și îi vor deteriora considerabil aspectul. Așa că evită să depozitezi vesela din argint în bucătărie sau să îți uiți oglinda din argint pe etajera din baie. Pentru bijuteriile din metale prețioase alege să le păstrezi în săculeți moi. 

 

_DSC0799

 

Iar dacă ai nevoie de inspirație să îți alegi obiectele din argint sau un cadou pentru cei dragi, intră pe site și răsfoiește fiecare categorie!

 

Distribuie articolul

Loading...