Cum verifici argintul 925 veritabil? Uite la ce să fii atent!

Cum verifici argintul 925 veritabil? Uite la ce să fii atent!

Te-ai întrebat cum verifici argintul veritabil 925? Dacă ai în plan să adaugi la colecția de obiecte din argint piese noi, trebuie să știi la ce să fii atent când le cumperi. Există câteva semne care îți vor confirma dacă obiectele sunt din argint veritabil. 

 

Fie că vorbim de obiecte din argint de colecție, decorațiuni sau cadouri din argint pentru cei dragi, cu siguranță îți dorești o piesă autentică, strălucitoare, din argint veritabil, care să nu se degradeze odată cu trecerea timpului. Ți-am pregătit o listă cu tipurile de marcaje și inscripții pentru argint și alte semne ale argintului. 

 

Ce marcaj are argintul? Tipuri de inscripții

 

Marca de titlu pentru argint este primul marcaj al argintului pe care trebuie să îl verifici înainte de achiziție. Este obligatoriu ca aceasta să fie inscripționată pe obiectul din argint pentru ai atesta autenticitatea. Titlul argintului determină puritatea acestuia și este notat cu simbolul AG din tabelul periodic al elementelor, urmat de trei cifre. 

 

Argint 999

 

Acest titlu indică un conținut extrem de ridicat de argint pur, de până la 99,9%. Denumirea de argint fin sau argint pur, pe care o poartă adesea, se datorează neprocesării sale, motiv pentru care în contact cu aerul oxidează mai rapid. Argintul 999 este foarte moale, deoarece nu conține alte aliaje, și utilizat cu precădere în producerea monedelor sau a lingourilor, având o strălucire aparte. 

 

Argint 925

 

Argintul 925 este cel mai întâlnit tip, marcat adesea și cu inscripția Sterling sau SS925. Acest titlu indică că aliajul este format din 92.5% argint pur și 7.5% alt metal, de obicei, cupru. Adăugarea cuprului se face cu scopul de crește rezistența la oxidare și durabilitatea. Cel mai adesea, vei întâlni ștanța 925 pe bijuterii sau obiecte din argint masiv. 

 

tanara-femeie-care-ia-fructe-dintr-o-fructiera-din-argint-masiv-zillara

 

Argint 800 și 900

 

Deși în trecut era folosit pentru fabricarea monedelor sau a obiectelor din argint de uz casnic, astăzi, argintul 800 sau 900 este mai puțin întâlnit. Titlul arată concentrația de argint pur de 80%, respectiv 90%, combinată cu alte metale în proporție de 20% sau 10%.

 

Aceste titluri sunt acum recunoscute la nivel mondial, tocmai pentru a stabili un mod clar de determinare a purității argintului. Astfel, înainte de a achiziționa orice obiect din argint sau bijuterie, primul pas este să verifici prezența marcajului argintului inscripționat.

 

Semne argint veritabil 925

 

Titlul argintului nu este singurul semn că ai în față un obiect din argint veritabil. Dacă vrei să îți dai seama că obiectul este din argint, încă dinainte de a ajunge în magazin, este suficient să verifici online dacă articolul vine însoțit de certificatul de calitate de la comerciant. Acest certificat de conformitate atestă puritatea argintului.

 

De asemenea, este bine să ai în vedere că argintul este un metal prețios dens, astfel încât obiectele din argint veritabil vor avea o greutate semnificativă, în funcție de proporțiile lor. Dacă ai un magnet la îndemână, verifică dacă tacâmurile, vaza, carafa sau decorațiunile din argint sunt atrase de acesta. În caz contrar, înseamnă că obiectul conține argint. 


Dacă vrei să fii sigur că faci o achiziție verificată, noi îți recomandăm să explorezi categoriile de pe site. Nu doar că vei găsi obiecte uluitoare pentru casa ta sau cadouri pentru cei dragi, dar ele vin mereu însoțite de certificatul de calitate și marcajul corespunzător pentru argint.

Distribuie articolul

Loading...