Dragilor, in data de 24 iunie magazinul nostru este inchis! Va asteptam cu drag, incepand cu data de 25 iunie.

Marimea inelului - ce NUMAR port?

ce marime port la inel

Marimea inelului din aur nu depinde de cate kilograme ai, daca esti mai inalta sau mai scunda, daca ai degetele mai lungi sau mai scurte. Asadar, nu te ghida dupa niciun criteriu si hai sa descoperim impreuna care sunt pasii pentru a afla NUMARUL pe care il porti la inel:

 

Urmareste aici un VIDEO cu cativa pasi simpli si rapizi pentru a afla ce marime porți la inel:

 

 

 

masurare inel cu rigla

Metoda 1:

 

Ai deja un inel care-ti este bun pe degetul potrivit. Tot ce trebuie sa faci este sa ii masori diametrul interior cu ajutorul unei rigle, astfel:

Rigla trebuie sa fie curata, sa puteti citi cu usurinta gradatiile in milimetri. Puneti rigla pe o suprafata plana. Peste rigla, incepand de la 0, puneti golul inelului si tineti-l pe pozitie pana cand puteti citi cu certitudine cati milimetri reprezinta DIAMETRUL INTERIOR.

 

Mai apoi urmeaza sa traducem acel diametru in NUMARUL de inel potrivit, folosindu-ne de tabelul din subsolul acestui articol.

 

In cazul fotografiei noastre, sunt FIX 15 mm.

 

 

Mici indicii:

  • Nu masurati cu tot cu metalul de jur imprejur!
  • Nu masurati incepand de la alta gradatie decat de la 0, decat daca va descurcati sa scadeti acei cm in mod corect, ca sa nu afectati masuratoarea.
  • Nu mergeti “la ghici”. Un singur milimetru poate sa va aduca in postura de a gresi pana la TREI numere de inel. Asadar, atentie mare!

 

 

Metoda 2:

 

Nu ai un inel, dar ai cu siguranta “degetele la tine”

 

fasie

Mai jos iti detaliem in cativa pasi cum sa procedezi, astfel incat sa afli ce circumferinta are degetul buclucas, ca mai apoi sa traducem acea circumferinta in NUMAR de inel potrivita folosindu-ne de tabelul din subsolul acestui articol.

 

1. Taie o fasie de hartie de 2-3 mm latime, astfel incat sa nu fie nici subtire cat o ata, dar nici foarte groasa.

 

2. Roaga pe cineva sa te ajute, astfel incat sa o infasori FEST de jur imprejurul degetului pentru care iti doresti inelul. Nu vrei sa fie nici prea stramt, dar nici prea lejer. De aceea ai nevoie de o mana in plus de ajutor!

 

3. Marcheaza cu pixul o linie dreapta in locul unde cele doua parti ale fasiei se intalnesc.

4. Desfa fasia de hartie si masoara portiunea dintre delamitarile trasate cu pixul mai devreme. Afli, astfel, circumferita degetului tau.

 

In cazul fotografiei noastre, sunt fix 56 mm.

 

fasie desfacuta

  

 

Ultimul PAS:

 

Daca ai folosit Metoda 1 de masurare, atunci trebuie sa te uiti in coloana denumita DIAMETRU INEL si sa gasesti conform cu masuratoarea ta ce corespondenta are cu prima coloana, NUMAR INEL de pe site. Acela este numarul dupa care trebuie sa filtrezi cautarile tale.

 

 

Daca ai folosit Metoda 2 de masurare, atunci trebuie sa te uiti in coloana denumita CIRCUMFERINTA DEGET si sa gasesti conform cu masuratoarea ta ce corespondenta are cu prima coloana, NUMAR INEL de pe site. Acela este numarul dupa care trebuie sa filtrezi cautarile tale.

Tabel marimi inele Zillara

 

Distribuie articolul

Loading...