Stilul Art Deco și amenajări cu obiecte din argint masiv

Stilul Art Deco și amenajări cu obiecte din argint masiv

Grandios, sofisticat, monumental. Poți să crezi, în aceeași măsură, că descriem celebrul Empire State Building sau stilul Art Deco, după ale cărui caracteristici arhitecturale a fost proiectat magnificul zgârie-nori din New York. 

 

Probabil te întrebi care este legătura dintre obiectele din argint masiv și stilul Art Deco, asta dacă cele trei adjective nu ți-au suflat deja răspunsul. Designul interior care urmează trăsăturile Art Deco merge mână-n mână cu decorațiunile strălucitoare din argint. Cum așa? Afli în cele de urmează!

 

Ce este stilul Art Deco? 

 

Stilul Art Deco este un stil distinctiv de design și arhitectură care a apărut în perioada interbelică, între anii 1920 și 1930, și a avut o mare influență în artă, arhitectură, modă, design interior și alte aspecte ale culturii. Caracterizat de eleganță, modernitate și opulență, Art Deco a fost asociat cu luxul și progresul tehnologic al epocii sale.

 

Recunoști oriunde stilul Art Deco dacă ești atent la:

 

  • Liniile geometrice și formele abstracte, adesea stilizate specific

  • Accentul pus pe lux și opulență, pe crearea unei combinații vizuale spectaculoase între cele două

  • Motivele în formă de evantai, observate în arhitectură, design interior și accesorii

  • Detaliile decorative și ornamentale, cu influențe exotice și moderne

  • Jocul între culorile pastelate delicate și contrastul oferit de nuanțele vibrante, care pune în lumină liniile și formele geometrice

 

În ceea ce privește amenajările interioare în acord cu designul Art Deco, acestea sunt încă la modă în casele sau sălile unde spațiul permite îmbinarea rafinamentului și a luxului. Așa că, să nu-ți fie de mirare, dacă vei fi invitat la o cină fine-dining într-un asemenea loc și vei avea pe masa tacâmuri din argint masiv

 

Cum se potrivește stilul Art Deco cu obiectele din argint masiv? 

 

Este deja evident că stilul Art Deco se potrivește cel mai bine cu obiectele din argint masiv, având în vedere că împart aceleași trăsături. 

 

Strălucirea, liniile care creează forme spectaculoase ale vazelor din argint și ornamentele sau detaliile prezente pe fructiere sau sfeșnice sunt cele mai reprezentative pentru estetica Art Deco. 

 

fructiera-argint-masiv-900-model-unghiuri-drepte-lateral-florale-af1038-7

 

Fie că vorbim de un living spațios, o sală de evenimente, măsuța de pe hol sau un restaurant select, dacă ești iubitor de artă, probabil ai făcut rapid asocierea între argint și acest stil. 

 

Astfel, în living ți-ai imaginat deja o vază atent ornamentată, în sala de evenimente ai încadrat fructiere sau bombonierele din argint, așezate strategic în lumină, pe măsuța din hol ai așezat la loc de cinste rame foto sau decorațiuni din argint, iar din restaurant nu puteau lipsi tăvițele, vesela și tacâmurile cu mânere brodate. 

 

Așa-i că arată totul splendid? 

 

Poate cel mai important lucru atunci când amenajezi Art Deco cu obiecte din argint este să continui liniile și formele geometrice ori, la polul opus, motivele ornamentale. 

 

Adaugă o notă de strălucire în designul Art Deco

 

Indiferent cum alegi să o faci, fii convins că vei aduce o notă de strălucire în încăpere, o notă vibrantă ce fură priviri, inspiră și deschide drumul imaginației. Găsește combinația preferată de culori pentru designul interior, amenajează, iar la final comandă obiectele care să îți înfrumusețeze locuința!

 

Pe site vei găsi exclusiv colecții din argint masiv 925, create să te surprindă! Explorează fiecare categorie online!

 

Distribuie articolul

Loading...