Tacâmuri din argint: Când și cum le folosești?

Tacâmuri din argint: Când și cum le folosești?

Tacâmurile din argint cunosc o poveste uluitoare încă din cele mai vechi timpuri. Au fost prezente pe mesele regale, mai apoi pe cele ale burghezilor și nobililor, iar în zilele noastre iubitorii de frumos continuă să folosească tacâmuri din argint din generație în generație. 

 

Odată cu trecerea timpului, tacâmurile din argint poate și-au mai pierdut din notorietate. Totuși, un lucru este cert. Valoarea și strălucirea lor a rămas aceeași, iar cei care doresc să creeze un decor elegant la masă le prețuiesc în continuare.

 

Venim cu sfaturi utile despre când și cum să folosești tacâmurile din argint sau despre cum să le cureți pentru a-și păstra aspectul impresionant mai mult timp. 

 

Când folosești tacâmuri din argint? 

 

Dacă la începutul secolului al XIX-lea tacâmurile din argint erau în vogă la fiecare dineu sau masă festivă, astăzi pot fi folosite cu succes pentru a recrea atmosfera din acea perioadă și a aduce un plus de eleganță la masă. 

 

O cină romantică, o întâlnire de afaceri sau un eveniment corporate sunt ocazii moderne la care poți folosi tacâmuri de argint. 

 

Desigur, nu există o regulă, iar dacă ne gândim la proprietățile antimicrobiene ale metalului prețios, tacâmurile din argint ar trebui să fie prezente la orice masă.

 

Cand-folosim-tacamuri-din-argint-masiv-si-de-ce

 

Tacâmuri din argint 925 - eleganță și rafinament

 

Fiindcă ți-am vorbit de obiceiul aristocrat de a servi masa cu tacâmuri din argint, se cuvine să îți spunem un detaliu interesant. În acea vreme, seturile de tacâmuri din argint ajungeau până la 100 de piese. Iar numărul de feluri servite era pe măsură.

 

Pentru fiecare fel servit existau o furculiță, linguriță din argint, cuțit sau lingură speciale, pe care trebuia să știi când și cum să le folosești. 

 

Lucrurile s-au mai simplificat astăzi, astfel majoritatea seturilor de tacâmuri din argint sunt compuse din patru tacâmuri pentru fiecare invitat la masă. 

 

Elementul de noutate vine atunci când începi să asortezi celelalte elemente de pe masă cu strălucirea și modelele tacâmurilor din argint pentru a obține un decor sofisticat.

 

eleganta-si-rafinament-tacamuri-din-argint-masiv-925-pe-un-fundal-multicolor

 

Cu ce se curăță tacâmurile din argint?

 

Dacă tinzi să crezi că partea cea mai grea este curățarea tacâmurilor din argint, ținem să te contrazicem. Nu ai nevoie de o soluție specială sau costisitoare, ci doar de câteva lucruri pe care le ai deja în casă.

 

Într-un vas potrivit prepară o soluție din oțet din alcool alb și bicarbonat de sodiu în care să lași timp de 10-15 minute tacâmurile după ce ai îndepărtat resturile consistente de mâncare. 

 

Clătește-le cu atenție după, lustruiește-le și pune-le la loc de cinste pentru următoarea masă pe care vrei să o transformi într-un festin. 

 

Ai văzut modelele de tacâmuri din argint Zillara? Multe dintre ele sunt personalizabile prin gravură și reprezintă chiar o idee de cadou pentru cineva drag. 

 

Te invităm pe site să pășești pe tărâmul fermecător al obiectelor din argint masiv!

Distribuie articolul

Loading...